O familie a obținut oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda

97
2 minute de lectură
Autostrada A10 Sebeș-Turda

O familie din Alba Iulia a obținut în instanță oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda până la instalarea unor panouri fonice, transmite Mediafax. CNAIR a precizat că ceruse constructorului montarea urgentă de panouri, iar daunele vor fi suportate de constructor, susține CNAIR.

Sentința Tribunalului Alba hotărăște încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor, lucrările desfășurându-se în continuare pe restul șantierului, susține CNAIR.

„Imobilul menționat nu este pe culoarul de expropriere, iar proiectul construcției acestui lot de autostradă nu a fost modificat din cauza imobilului respectiv. CNAIR a solicitat în repetate rânduri Antreprenorului să efectueze măsurători ale zgomotului și să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante omologate, astfel încât nivelul zgomotului în zona afectată să fie redus până la limitele admise conform acordului de mediu. Cerințele de mediu sunt parte integrantă din obligațiile contractuale ale Antreprenorului. Având în vedere că măsurile de remediere a acestei probleme sunt în sarcina constructorului, automat și eventualele daune stabilite de instanțele judecătorești vor fi suportate tot de către acesta și nu de către CNAIR”, arată sursa citată.

CNAIR cere antreprenorului să prezinte urgent un raport cu situația exactă din teren în acest punct, cu măsurile întreprinse până în acest moment, precum și cu cele ce urmează să se facă până la remedierea situației.

Într-un alt dosar, familia din Alba Iulia a mai obţinut daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi Ministerul Finanţelor pentru „afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele