Pagube de sute de milioane de euro provocate de petrolul rusesc contaminat

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a anunțat azi că că pagubele produse de petrolul contaminat rusesc transportat prin conducta Drujba sunt enorme şi că Belarusul aşteaptă să primească despăgubiri din partea Rusiei, relatează Reuters.

24
(Photo by Katja Buchholz/Getty Images)

”Chiar acum evaluăm pagubele. Ele sunt enorme la conducta de petrol, la echipamente (inclusiv la pompele de la instalaţii şi la alte asemenea), precum şi la rafinării”, a declarat Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta.

Potrivit preşedintelui Lukaşenko, valoarea pagubelor s-ar putea cifra la sute de milioane de dolari. El şi-a exprimat speranţa că Rusia nu va contesta aceste costuri și că va acoperi pagubele produse.

Rusia a oprit luna trecută transporturile de petrol prin conducta Drujba, care tranzitează Belarus către Europa de Centrală şi Germania, după ce mai multe țări s-au plâns de prezența ţiţeiului contaminat. Incidentul a contribuit la creşterea pe glob a preţurilor la petrol, care au ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele şase luni, rafinăriile din Europa Centrală fiind nevoite să-și găsească noi furnizori.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele