Pagube de sute de milioane de euro provocate de petrolul rusesc contaminat

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a anunțat azi că că pagubele produse de petrolul contaminat rusesc transportat prin conducta Drujba sunt enorme şi că Belarusul aşteaptă să primească despăgubiri din partea Rusiei, relatează Reuters.

72
1 minut de lectură

”Chiar acum evaluăm pagubele. Ele sunt enorme la conducta de petrol, la echipamente (inclusiv la pompele de la instalaţii şi la alte asemenea), precum şi la rafinării”, a declarat Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta.

Potrivit preşedintelui Lukaşenko, valoarea pagubelor s-ar putea cifra la sute de milioane de dolari. El şi-a exprimat speranţa că Rusia nu va contesta aceste costuri și că va acoperi pagubele produse.

Rusia a oprit luna trecută transporturile de petrol prin conducta Drujba, care tranzitează Belarus către Europa de Centrală şi Germania, după ce mai multe țări s-au plâns de prezența ţiţeiului contaminat. Incidentul a contribuit la creşterea pe glob a preţurilor la petrol, care au ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele şase luni, rafinăriile din Europa Centrală fiind nevoite să-și găsească noi furnizori.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele