Polițiștii de frontieră au descoperit 20 de migranți într-o autoutilitară

155
2 minute de lectură
Sursa: www.politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu paleți, 20 de cetăţeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Vineri, în jurul orei 22.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, în calitate de şofer al unei autoutilitare marca Renault Master, înmatriculată în România. Conform documentelor de însoţire, acesta transporta paleți din România, cu destinaţia Austria, informează pagina Poliției de Frontieră Române.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperite ascunse în 6 lăzi din placaj, 20 de persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Iran, Afganistan, Irak, Somalia și India, 12 bărbaţi, 3 femei și 5 copii, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, iar minorii  între 15 și 17 ani. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele