Poziția Guvernului de la București față de situația de la Chișinău

307
1 minut de lectură

Guvernul României face un apel la toate forțele politice din Republica Moldova să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019, în contextul evenimentelor politice de la Chișinău.

“Guvernul României urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova. România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019”, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis MEDIAFAX.

“Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european”, mai transmite sursa citată.

Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului.

Mii de oameni protestează, la ora transmiterii știrii, la Chișinău, pentru respectarea ordinii constituționa

Citiți și: Prima reacție a președintelui Iohannis la situația încordată din Republica Moldova

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele