Primăria Capitalei taie 50 de milioane de lei de la biserici. Cât pierde Catedrala Neamului?

69
1 minut de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

După ce a alimentat financiar ani de zile bisericile, Primăria Capitalei intenționează să le taie acestora 50 de milioane, cu numai câteva luni înainte de alegerile locale și pe fondul problemelor grave cu care se confruntă Bucureștiul în asigurarea agentului termic. Catedrala Mântuirii Neamului ar pierde astfel zece milioane de lei.

Proiectul va fi dezbătut la Consiliul General al Municipiului București (CGMN) în ședința de miercuri, și prevede tăierea a aproape 50 de milioane de lei din bugetul alocat anul acesta lucrărilor de la mai multe lăcașuri de cult din București, relatează Mediafax.

Bani sunt tăiați de la mai multe biserici din Capitală, care au fost alocați, inițial, pentru diferite lucrări precum: refacere fațadă biserică și turn clopotniță (Mănăstirea Radu Vodă), consolidarea scărilor monumentale (Palatul Patriarhiei), remodelarea bucătăriei (Mănăstirea Plumbuita), reparații gard (Parohia Ceauș Radu) etc.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, sunt tăiate 10 milioane de lei și din banii alocați Patriarhiei Române pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, aceasta fiind cea mai mare sumă. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele