Propunerile lui Predoiu la șefia DNA, DIICOT și la Parchetul General

51
2 minute de lectură

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, propunerile pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a DIICOT și a Parchetului General.

Astfel, Gabriela Scutea este propunerea pentru ocuparea funcției de procuror general al României și procurorii Crin Bologa, respectiv Giorgiana Hosu au fost propuși la șefia DNA și DIICOT.

Mai departe, propunerile vor merge la CSM pentru aviz consultativ.

„Cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar depus. o prestație pertinentă și plină de hotărâri. Este un procuror care nu prezintă necunoscute. A fost cel mai bun proiect din cele prezentate”, a spus ministrul Justiției despre Gabriela Scutea.

Predoiu a precizat că propunerea sa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa, cunoaște foarte bine această unitate de parchet. Mai mult, Predoiu a spus despre Bologa că a prezentat, în cadrul interviurilor, un „proiect de management complet, cu soluții aplicate”, subliniind că este de părere că „aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic”

Pe de altă parte, șeful Justiției a spus despre propunerea sa la conducerea DIICOT, Giorgiana Hosu, stăpânește cel mai bine aceste „dimensiunile anchetelor transfrontaliere”.

Crin Nicu Bologa este procuror în Sălaj. Acesta a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit, potrivit Mediafax.

Giorgiana Hosu este procuror-șef adjunct al DIICOT. Procurorul are peste 20 de ani vechime, ea activând ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituţiei. După ce Alina Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror-şef al instituţiei, Giorgiana Hosu a preluat interimatul instituţiei. Hosu se ocupă de dosarul crimelor din Caracal.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele