Proteste la universitatea la care Tudorel Toader este rector

1 minut de lectură

Peste 150 de membri ai comunității academice din Iași și studenți au protestat joi pe treptele Universității ”Alexandru Ioan Cuza” împotriva OUG 7, promovată de ministrul Justiției Tudorel Toader.

Printre manifestanți se află și colegi ai ministrului Tudorel Toader care este rector al universității și care s-a autosuspendat după ce a preluat portofoliul de la Justiție.

Protestatarii au purtat cu el pancarte cu mesajul ”Tudorel Toader, nu ne ești model!”, ”Justiție independentă”, ”Dependența justiției este sursa corupției”.

Un grup format din zeci de personalităţi ai comunităţii academice din Iaşi, printre care istorici, medici, matematicieni, scriitori, filologi, chimişti şi ingineri au semnat, încă de luni, un apel adresat cetăţenilor pe care îi invită să se implice în apărarea statului de drept, a democraţiei şi a valorilor europene. În apelul formulat de publicistul și istoricul literar Alexandru Călinescu, membrii comunităţii academice din Iaşi afirmă că, de doi ani, în România are loc „un asalt continuu asupra statului de drept”. Apelul mai este semnat, printre alții, de istoricul Flavius Solomon, de matematicianul Eugen Vărvărucă, de istoricul și jurnalistul Florea Ioncioaia și de istoricul Dorin Dobrincu.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele