PSD ia în calcul sesizarea CCR, dacă Guvernul își asumă răspunderea pe buget

47
2 minute de lectură
Eugen Orlando Teodorovici / Foto Bogdan Cristel

În cazul în care Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020, atunci PSD va sesiza CCR, a declarat duminică, într-o conferință de presă de la sediul PSD, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. El a adăugat că partidul nu se teme să depună o moțiune de cenzură, dacă Executivul are o astfel de acțiune, transmite Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

„Categoric, da”, a afirmat Eugen Teodorovici, întrebat dacă partidul va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care Guvernul își asumă răspunderea pe legea bugetului.

Chestionat de ce PSD nu ar depune o moțiune de cenzură în asemenea situație, Eugen Teodorovici a răspuns: „Prima cale de atac este aceea de sesizare a CCR și după aceea vom vedea. Nu se teme PSD de depunerea unei moțiuni de cenzură”.

Fostul ministru a mai spus că, din punctul său de vedere, asumarea răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat este neconstituțională.

De altfel, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul va sesiza, luni, Curtea Constituțională asupra proiectelor pe care și-a asumat răspunderea Guvernul. Este vorba de modificarea legilor justiției și abrogarea OUG 51 privind transporturile. Președintele Camerei Deputaților a mai declarat că guvernarea PNL este una „abramburistică”.

Anterior, Ciolacu spunea că partidul nu exclude varianta depunerii unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului PNL până la finalul anului, în cazul în care Executivul își va asuma răspunderea pe Legea bugetlui de stat.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele