Cumpănașu: Subiectul anchetei DNA este ridicol, nu am mințit. Greșeala e a SNSPA

41
3 minute de lectură
Alexandru Cumpănașu. Foto: Facebook

Alexandru Cumpănașu, anchetat de DNA într-un dosar care vizează angajarea sa într-un un proiect al SNSPA, spune că nu a mințit în privința studiilor și doar universitatea trebuie să răspundă cu privire la legalitatea angajării. Acesta a mai scris pe Facebook că va depune plângeri.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

„Încă din campania electorală se știa despre aceste așa zise verificări. Am atenționat încă de atunci SNSPA să nu se joace cu imaginea mea. Nu am mințit și nu am dat NICIO declarație din care să rezulte că am studii superioare la acel moment. Nu am prezentat SNSPA nicio informație eronată sau care să nu corespundă realității. Toate diplomele și CV-ul transmise pentru angajare au fost cele reale. Încadrarea pe post, respectiv anexa la care se face referire a fost ÎNTOCMITĂ de SNSPA, semnată de RECTOR sau în numele lui și de mine”, a scris Cumpănașu pe Facebook.

Acesta mai spune că va depune o plângere penală pe numele rectorului Remus Pricopie.

„Dacă nu au fost respectate condițiile de încadrare, răspunderea aparține SNSPA care are departamente multiple de verificare a documentelor până la semnarea contractului de muncă. În rest, consider că față de plângerea ce o voi depune în perioada imediat următoare, multe surprize vor ieși la iveală față de Remus Pricopie și o parte din SISTEM care a lucrat chiar în acest proiect! Mai mult decât atât, voi da în judecată SNSPA și pe Remus Pricopie pentru afectarea imaginii publice în mod eronat și pentru un concurs de infracțiuni, respectiv denunț calomnios, fraude din fonduri europene și fapte ilicite cauzatoare de prejudiciu”, mai precizează Cumpănașu.

Imediat după alegerile prezidențiale, Cumpănașu spune că a fost audiat de DNA Constanța, unde a „demontat minciuna SNSPA”.

„M-am prezentat ca un cetățean normal și am demontat în integralitate minciuna SNSPA. (…) Nu am primit din partea DNA nicio informație precum cea falsă, prezentată în presă. Ultima corespondență cu DNA Constanța a avut loc chiar acum câteva zile și mi s-a comunicat că nu mai este nevoie de nimic suplimentar pentru a lămuri speța. Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia. Reprezentantul legal al SNSPA a fost audiat la rândul său, dar vad că acea parte din presă care mi-a fost împotrivă în campanie, omite să precizeze acest lucru. (…) Responsabilitatea verificării eventual a respectării condițiilor aparține SNSPA și nu mie ca angajat”, mai scrie acesta.

Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Constanța pentru fraudă, după ce ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare atunci când a accesat un post de expert într-un proiect european derulat de SNSPA, potrivit Mediafax.

În baza acestor diplome, Cumpănașu s-a angajat ca expert într-un proiect european (SIPOCA) derulat de Ministerul Dezvoltării, implementat în parteneriat cu SNSPA.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele