Teodorovici: Scandalul de la Romatsa, creat artificial

63
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Scandalul din în jurul Romatsa a fost creat „în mod artificial”, este de părere fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. Senatorul PSD a explicat că situația companiei de servicii de trafic aerian era cunoscută în Ministerul de Finanțe înainte de cea de-a doua rectificare bugetară, transmite Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

„De ce s-au făcut plățile către frații Micula? Întregul scandal legat de cazul Romatsa, din punctul meu de vedere, a fost creat în mod artificial, pentru că înainte de a doua rectificare a bugetului s-a știut de această situație. Juriștii Ministerului de Finanțe au informat, cu siguranță, ministrul de Finanțe iar întreaga sumă putea să fie prinsă în a doua rectificare, astfel încât să nu se creeze un scandal imens legat de o asemenea instituție publică, adică Romatsa, mai ales având în vedere specificul activității sale”, a declarat Teodorovici, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul PSD.

Situația de la ROMATSA era critică, drept pentru care, Guvernul a luat, vineri, decizia de a aloca 912,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curții de Arbitraj Internațională către frații Micula.

Compania era în pericol să nu mai poată furniza serviciile de navigație aeriană din cauza lipsei resurselor financiare, după decizia instanței din Belgia în cazul fraților Micula.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele