ROMATSA vinde din titlurile de stat deținute. Compania are conturile blocate de frații Micula

185
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

ROMATSA, regia care dirijează toate zborurile din spațiul aerian național, se pregătește să vândă din titlurile de stat pe care le deține, în valoare de 30 de milioane de euro, și care în mod normal ar fi scadente în 2021, anunță G4Media. Decizia a fost luată după ce compania a rămas încă din luna august fără încasări ca urmare a blocării conturilor sale de frații Micula.

Astfel, ROMATSA mai face rost de bani până când Guvernul găsește o soluție care să ducă la redresarea financiară a regiei prinsă la mijloc în războiul dintre statul român și frații Micula. Însă, ROMATSA va rezista financiar doar până la începutul lunii februarie a anului viitor, mai spun surse pentru G4Media.

Frații Micula au blocat acum patru luni conturile ROMATSA din cauza unei datorii în valoare de 395 de milioane de euro pe care statul român trebuie să le-o achite. Suma blocată va ajunge la 58 de milioane de euro (278 de milioane lei) la final de decembrie.

Suma de 58 de milioane de euro reprezintă bani plătiți de companiile aeriene pentru serviciile de dirijare din perioada august – decembrie 2019, la care ROMATSA nu are acces.

ROMATSA ar putea pierde dreptul de a dirija avioanele care tranzitează spațiul aerian național sau care aterizează sau decolează de pe teritoriul României fiindcă nu poate face dovada viabilității financiare în 2020. Asta ar fi un dezastru pentru România, fiindcă ar însemna mii de curse anulate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele