PSD se opune prelungirii perioadei de activitate până la 70 de ani

43
2 minute de lectură
(Sean Gallup/Getty Images)

Propunerea prim-ministrului Orban, ca salariații să poată opta pentru prelungirea perioadei de activitate până la 70 de ani, reprezintă, în opinia social-democraților, un „dar otrăvit”, un prim pas în creșterea vârstei de pensionare.

„PSD se va opune oricărei tentative a Guvernului PNL de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani. PSD atrage atenția că propunerea prim-ministrului Orban ca salariații să poată opta pentru prelungirea perioadei de activitate până la 70 de ani, reprezintă un <dar otrăvit> prin care se încearcă realizarea primului pas în creșterea vârstei de pensionare”, se arată într-un comunicat de presă al PSD remis MEDIAFAX.

Conform fostului partid de guvernare, declarațiile recente ale reprezentanților PNL arată că această măsură este luată în considerare de Guvern, „chiar dacă nu s-a luat <încă> o astfel de decizie și nu s-a discutat <deocamdată> un astfel de proiect”.

PSD subliniază că în România nu se poate vorbi de majorarea vârstei de pensionare la nivelul altor state europene, având în vedere că speranța de viață din România este mai mică cu 8 ani față de media UE.

Ludovic Orban a declarat că la Ministerul Muncii nu există niciun proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare. Premierul a precizat că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, iar persoanelor care doresc să lucreze după această vârstă ar trebui să li se permită.

„Nu. Deci, fake-news-uri marca unei anumite părţi. Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: în anumite domenii, cum sunt educaţie, cultură, sănătate, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani, în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zic, până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă”, a răspuns Ludovic Orban la întrebarea dacă există la Ministerul Muncii un proiect pentru creșterea vârstei de pensionare.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele