Reacția MAE la acuzațiile aduse de premierul Bulgariei turiștilor români

69
1 minut de lectură

Ministerul de Externe reacționează sâmbătă, în contextul declarațiilor premierului bulgar Boiko Borisov, potrivit căruia turiștii români împrăștie pesta porcină, spunând că aceste afirmații sunt dezamăgitoare, românii fiind cei care contribuie la PIB-ul Bulgariei.

„Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor pentru a răspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care acestia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei”, se arată în postarea MAE, pe Facebook.

Reacția MAE vine în contextul în care premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat recent că turiștii români sunt principalii vinovați de răspândirea virusului pestei porcine.

“Sunt convins că pesta porcină a fost adusă de turiștii români. 57.000 de mașini trec din România zilnic pe podul peste Dunăre. Turiștii vin, mănâncă, aruncă. Nu avem ce să face “, a spus Borisov, potrivit ziarului local „Sega”.

Zeci de mii de româmi aleg, în fiecare vară, stațiunile din Bulgaria.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele