Premierul Bulgariei susţine că gunoaiele turiștilor români sunt cauza răspândirii pestei porcine

96
1 minut de lectură

La începutul acestei luni, prim-ministrul bulgar, Boiko Borisov, a participat la o reuniune de urgenţă a factorilor responsabili din domeniul autorităţii sanitar veterinare cu crescătorii de porci din nordul ţării, spunând că turiștii români aruncă gunoaie pe marginea drumurilor, făcându-se vinovați de răspândirea virusului pestei porcine, relatează info-sud-est.ro.

Întâlnirea a avut loc la Pazardjik, în contextul în care pesta porcină africană a decimat, de câteva luni, efective de zeci de mii de animale în fermele individuale şi colective din cea mai mare parte a jumătăţii nordice a Bulgariei.

Boiko Borisov a declarat mass-mediei bulgare, preluat de cotidienele „Sega“ şi „Dnevnik“, la 2 august, că turiştii români care ajung în Bulgaria sunt principalii responsabili pentru răspândirea pestei porcine africane“. Şeful guvernului de la Sofia a argumentat prin lipsa educaţiei, în condiţiile în care „românii – susţine el – aruncă resturile alimentare pe marginea drumurilor, fără să folosească pubelele degunoi“. „Merg, mănâncă, aruncăa sintetizat Boiko Borisov comportamentul românilor în faţa fermierilor nemulţumiţi adunaţi la şedinţa cu demnitarii bulgari. Şeful guvernului de la Sofia a mai subliniat că, zilnic, aproximativ 5700 de autovehicule româneşti intră în Bulgaria pe Podul Prieteniei, de peste Dunăre, de la Giurgiu-Ruse, şi că acestea poartă vina răspândirii pestei porcine.

Citiți aici materialul integral.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele