Reacțiile acide ale Ralucăi Turcan la moțiunea PSD

37
3 minute de lectură

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat, luni, după ședința BEx al partidului, că oricine votează moțiunea simplă depusă în Senat împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, este „fie infantil, fie lipsit de responsabilitate”. De asemenea, a mai sugerat că PSD își propune să joace la ruleta rusească destinul românilor și este capabil să amâne bugetul pentru 2020.

„Eu nu cred că există vreun parlamentar responsabil, mai exact senator responsabil, care să poată să voteze gogorița lui Teodorovici împotriva ministrului Finanțelor, un ministru care a reușit ca în doar o lună de zile să stabilizeze economia națională dinamitată de fosta guvernare. Deci cine face așa ceva e fie infantil, fie lipsit de responsabilitate”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a mai dezvăluit că Florin Cîțu nu va demisiona, nici măcar în condițiile în care moțiunea simplă va fi adoptată de Senat. Moțiunea cu titlul „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, este dezbătut și votat în Plenul de luni al Senatului, la doar o lună de la preluarea mandatului de ministru de către senatorul liberal.

Totodată, Raluca Turcan a mai spus că Executivul va discuta, în primă lectură, a doua asumare a răspunderii pentru modificarea OUG 114/2018. „În privința acestui demers al Guvernului de asumare a răspunderii pe bugetul pentru 2020, cerem PSD să nu obstrucționeze în Parlament procedura de asumare a răspunderii, pentru că știm foarte bine că PSD își propune să joace la ruleta rusească destinul românilor și este inclusiv capabil să amâne bugetul pentru 2020”, a declarat Raluca Turcan.

De asemenea, ea le-a cerut partenerilor PNL să sprijine în Parlament prezența pentru simplificarea unor proceduri. „Am decis azi o a doua asumare de răspundere să fie luată pe OUG 114. Tot în ședința de mâine vom avea o primă lectură ăe OUG 114, astfel încât să fie abrogată, cu excepția părții acesteia legate de construcții. Dacă s-ar abroga partea aceasta ar produce o bulversare în domeniul construcțiilor și în sectorul economic”, a adăugat Turcan.

Măsura asumării răspunderii pe OUG 114/2018 a fost anunțată anterior și de premierul Ludovic Orban. „Tot conform discuțiilor pe care le-am avut, ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale pentru economia românească, care au fost cuprinse în ordonanță de urgență 114. Am tras nădejde că putem în dezbaterea parlamentară, știți că ordonanță se află în dezbatere în Camera Deputaților. Vom putea să abrogăm toate acele prevederi care au provocat, după părerea mea, prejudicii inestimabile economiei românești, nu știu dacă vom putea face acest lucru, dimpotrivă din veștile pe care le primesc de la Parlament, din diferite comisii, se pare că unii chiar vor să înrăutățească prevederile din ordonanță de urgență 114”, a declarat vineri Ludovic Orban.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele