Republica Moldova: Procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc

18
1 minut de lectură

Procurorii anticorupție din Republica Moldova au cerut, joi, emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, informează Mediafax

Cererea va fi analizată tot joi de către Judecătoria Chișinău.

Șeful Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, a anunțat că cererea a fost depusă într-un dosar de spălare de bani și a mai informat că o persoană implicată în acest dosar a fost deja arestată preventiv pentru complicitate la infracțiunea de spălare de bani. De asemenea, procurorii au cerut mandat de arestare și pe numele unei a treia persoane implicate în acest caz.

„Potrivit materialelor cauzei, pe parcursul anilor 2013-2015, Vladimir Plahotniuc a creat o schemă infracțională cu scopul convertirii, transferului, dobândirii, deţinerii și utilizării unor bunuri despre care știa cu certitudine că ele constituie venituri ilicite”, a informat Procuratura Anticorupție prin intermediul unui comunicat.

Unimedia, citează Mediafax, notează că în cazul în care persoanele implicate în dosar vor fi găsite vinovate, ele riscă o pedeapsă cuprinsă între cinci și zece ani de închisoare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele