Restricțiile din București vor fi parțial ridicate

După ce rata de infecție COVID-19 de 14 zile a scăzut sub 3 la 1.000 de locuitori, unele măsuri restrictive în capitală vor fi relaxate. Cinematografele, teatrele, restaurantele interioare, cafenelele și locurile de jocuri de noroc se vor redeschide cu o capacitate de 30%, începând cu 25 ianuarie. În același timp, din cauza îngrijorărilor legate de noile tulpini de coronavirus și a numărului tot mai mare de cazuri Covid-19, mai multe țări au anunțat noi cerințe suplimentare pentru călători, inclusiv români.

44
3 minute de lectură

Pe 25 ianuarie, cinematografele, teatrele, cafenelele interioare, restaurantele, barurile și locurile de jocuri de noroc se vor deschide cu cel mult 30% din capacitatea lor. 

Prefectul orașului Traian Berbeceanu a anunțat vineri că Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a decis să relaxeze mai multe măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei COVID-19 după ce rata de infecție de 14 zile a scăzut sub 3 la 1.000 de locuitori. În același timp, prefectul a subliniat că autoritățile vor consolida respectarea restricțiilor existente în vigoare.

Comisia Europeană dorește ca 70% din toți adulții din UE să primească vaccinul împotriva coronavirusului până la sfârșitul lunii septembrie. Campania de vaccinare a României merge bine, a asigurat premierul Florin Citu pe Facebook:

“Campania de vaccinare merge bine. Toate ţările depind de numărul de doze de vaccin. Totuşi, datele arată clar că România este printre ţările care au pregătit foarte bine această campanie. Continuăm în acelaşi ritm şi păstrăm obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârşitul lui septembrie şi cel puţin 1,2 milioane români, cu ambele doze, până la 29 martie”

 În același timp, mai multe țări au anunțat cerințe suplimentare pentru călători, inclusiv români, pe fondul îngrijorărilor legate de noile tulpini de coronavirus și a numărului crescut de cazuri de Covid-19. 

Autoritățile din Olanda au introdus cerințe suplimentare pentru cei care călătoresc în țară din zone cu risc, inclusiv România, pe calea aerului sau pe mare. Începând cu 23 ianuarie, aceștia, inclusiv pasagerii din tranzit, trebuie să prezinte un test Covid-19 negativ și rapid efectuat cu puțin timp înainte de plecare. Cei care sosesc din țările de pe lista roșie sau portocalie a Olandei, unde se află România în prezent, au recomandarea fermă de a se autoizola timp de 10 zile.

Începând cu 24 ianuarie, cei care ajung în Franța dintr-o țară europeană pot intra numai după ce au prezentat un test PCR Covid-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. 

Israelul a decis, de asemenea, să reducă zborurile de pasageri cu oprire către și dinspre țară din 25 ianuarie până în 31 ianuarie. 

Toți pasagerii aerieni care călătoresc în Statele Unite trebuie, de asemenea, să fie la curent cu noile cerințe de intrare, aplicabile începând cu 26 ianuarie. La îmbarcare, trebuie să prezinte un test Covid-19 negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge în SUA. Reprezentanții companiilor aeriene nu vor permite îmbarcarea celor care nu prezintă documentele solicitate. Autoritățile americane recomandă, de asemenea, celor care intră în Statele Unite să se testeze la 3 până la 5 zile după sosire și să se autoizoleze timp de 7 zile după intrarea în țară.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele