Kovesi, singură în cursa pentru șefia Parchetului European. Poziția lui Dăncilă

54
1 minut de lectură

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar european, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie, transmite RFI. Potrivit sursei citate, Jean-François Bohnert este practic retras din cursă de Franța. 

Emmanuel Macron l-a favorizat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi. 

Bohnert si Kövesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu). Articolul integral pe RFI

În acest context, premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri că guvernul nu o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru preluarea șefiei Parchetului European, informează G4Media.

”Opinia mea personală este că fiecare trebuie să-și lămurească anumite lucruri pe care le are de lămurit. Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare. Este opinia mea și o susțin, pentru că am spus mereu că întotdeauna când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui. Știți foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată în timpul mandatului unui ministru al Justiției din Guvernul pe care îl conduc și îmi păstrez părerea de atunci”, a declarat Dăncilă la recepția de ziua națională a Franței, citată de G4Media.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele