Riscul unui stat pus în genunchi

3999
6 minute de lectură

Azi măsluiești o licitație, iar mâine vine rusul și îți spune: știu ce ai făcut, dar dacă nu îi dai unui prieten de-al meu gazele, sau chiar mie lista agenților din Siria, presa elvețiană va publica o anchetă despre tine. De unde știe rusul? Te-a penetrat informatic. Aceasta este arhitectura simplă a controlului pe care un stat îl poate preda altui stat în câteva zile. După prima cedare, urmează altele. Cine ne garantează că pretenția următoare nu va fi o bucată de teritoriu? Nimeni. Sau NATO? Numai că pentru a ne apăra aliații în virtutea articolului 5 al Tratatului, trebuie să fim invadați. Nu vom fi, vom preda la cheie. Aa, înțelegerile internaționale, ratificate de toate parlamentele, garantează frontierele? Care, cel de aderare la Uniunea Europeană? Nu acolo e inamicul. Sau care, cel semnat în 1993 cu rușii? Și de când respectă ei regulile? Am primit cumva, între timp, tezaurul înapoi?

Cine ne garantează? Alegerile, dar nici ele, în absența formării unei mase critice în stare să dea de pământ cu măcelarii statului de drept. Căci știm și noi, și ei că, dacă românii au informații corecte, îi vor pulveriza. PSD și ALDE nu lasă neacoperit nici acest risc. Banii investiți în propagandă, în vectori de imagine cu scheleți uriași în dulap, pe care îi trag cu cheia, sunt centura de siguranță pentru a nu fi drenată spre public nicio informație periculoasă.

…Să ne hotărâm: ori lăsăm România pe mâinile unor mediocri care confundă balcoanele cu Balcanii, ori îi trimitem la închisoare!

Dragnea s-a visat Figaro…

…Deci rade tot. I-a intrat în minte că misiunea principală a serviciilor de informații este să-l bage la închisoare. Ei, cum să rămână el fără sandviciurile cu Beluga, tocănița de trufe albe și porția zilnică de cârnați din vită Kobe cu muștar, băi, nu sunteți normali? A învățat că flaușatele albe nu dau bine la costum și și-a comandat șosete din fire de Vicuna, 1.200 de dolari perechea, ei, cum să se ducă el la electoratul tradițional desculț, de Zaharia Stancu?

Unei națiuni care nu a uitat cum controla Securitatea gândurile oamenilor, unor cetățeni care încă se tem să răspundă operatorilor de sondaj, căci se gândesc cum cineva, undeva, îi filmează și-i va da afară din serviciu dacă se schimbă puterea, le poți livra și după 30 de ani același bullshit. Ce contează că e o minciună? Se va asigura Conducătorul că va fi înghițită rapid.

De asta, Claudiu Manda a avut un rol esențial. A fost trimis să arunce pe piața internă (și externă!!) informația că 6 milioane de români sunt ascultați. Scopul a fost acela ca, în momentul când se va da un atac la bugetul celor din intelligence, cetățenilor să nu li se pară nimic aiurea. Sau, dacă se poate, să existe imbecili care să se bucure. Căci informația diminuării banilor a fost împachetată: redirecționare către copii și sănătate. Ce manipulare sinistră!

Dar nu doar serviciile au fost lăsate fără bani de salarii. Nici procurorii nu se simt prea bine. Să piară! țipă seară de seară batalionul fomist plătit generos de profesorul infractor. Căci fără informații și fără oameni care să le demonstreze, lupta anticorupție rămâne ca o panteră bătrână, cu brâul de lână, căreia i-au căzut dinții și toarce așteptând să se mute în paradisul regnului animal.

Planul e aproape perfect: procurori și agenți de teren care plâng după salarii, dar nu doar ei, căci au familii, părinți bătrâni, copii care se uită la televizor și văd gadgeturi. Adăugați judecătorii, cărora li se arată, voalat sau mai pronunțat, arhiva SIPA și Secția de Anchetare a Magistraților, și aveți tabloul complet. Fantoma Securității? Da, dar prinde cărniță exact în Republica de la Videle, pe care doresc copiii ei să o conserve. Așteaptă cumva Dragnea să i se bată la portiță și să fie întrebat „bine, Liviule, ce vrei?”. Probabil că da. Din lumea din care vine el, după anii în care a stat, ca șoferul de autobuz Maduro, așteptând să îi zâmbească destinul, nu putea deprinde alt modus vivendi. A văzut că oamenii reacționează mai rapid dacă îi strângi cu ușa. Uneori, reacționează și dacă îi bucuri, dar el nu are timp. Dar dacă nu reacționează, mai are un front: schimbă legile astfel încât să nu-l atingă nimic.

Mai bine trădător, decât haimana

Această filosofie de șantaj politic pe manele nu ar fi posibilă dacă adresantul ar fi educat. Cu el a rezolvat, căci investițiile în educație se rezumă la mita sub formă de mărire de salariu. Cu puține excepții, sistemul de învățământ urmărește să conserve statusul de conștiință limitată la a bate din călcâie, a te strecura într-un post călduț pe bază de pile, a te asigura că mediocritatea nu rămâne fără pâine. Așa, totul se desfășoară după chipul și asemănarea liderului. Iar el nu are conflicte interioare. Conștiința se educă nu limitând lecturile la „Elevul Dima dintr-a șaptea” și „Tăiem porcul, cum îl preparăm?”, iar cea a unui lider care nu a citit măcar romane istorice, dacă nu o chiar manualul de a VIII-a, nu poate furniza argumente pentru a nu-și trăda țara.

La examenul alegerilor, poporul român ar trebui să forțeze candidații să recite măcar tabla înmulțirii (să nu mai bage bugetul în gard), „Luceafărul” (pentru a deprinde importanța iubirii necondiționate), formarea poporului român (ca să nu mai trateze Transilvania ca pe o garsonieră), Marea Unire (pentru a se minuna de bărbăția înaintașilor), mizeriile pricinuite națiunii de către Rusia în comparație cu rolul SUA în realizarea momentului 1918 și rolul Rezistenței anticomuniste pentru sănătatea morală a tuturor.

Cu un individ care compară deținuții politici din comunism cu infractorii închiși acum pentru corupție, căci atât de ticălos este Liviu Dragnea, statul român mai are un pic și se transformă într-un stat al lichelelor. Este ultimul tren.

1 COMENTARIU

  1. Dl.Rares Bogdan tot ce face Dragnea cu ec.cu justitia ,cu legile date,etc.indeamna tradare de tara.Ce face CSAT ul?Presedintele?Dragnea si clica lui ar trebui arestati de urgenta pt.inalta tradare,puse catusele si pe urma judecat,noi in ce tara traim? Lasat un tradator sa faca din Ro.mosie personala fara sa fie tras la raspundere.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele