România, acuzată de rasism în timpul meciului cu Suedia

49
3 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

România riscă o nouă amendă și suspendare a terenului. O parte dintre suporterii veniți pe Arena Națională, vineri seara, 15 noiembrie, la meciul contra Suediei, au scandat lozinci cu caracter rasist împotriva jucătorului advers, Alexander Isak, relatează Mediafax.

La finalul partidei, fotbalistul nordicilor a precizat că a auzit scandările, dar că nu a vrut ca arbitrul să oprească partida. „Da, am auzit scandări rasiste din tribune. Sunt dezamăgit, este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă. Dar noi eram pregătiţi pentru aşa ceva şi am făcut faţă.

Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: <vrei să opresc meciul?> I-am spus: <nu, nu trebuie să faci asta>. Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist“, a spus Isak, potrivit Digi Sport.

Suedia s-a impus în fața României cu 2-0, iar echipa națională pregătită de Cosmin Contra a ratat șansa calificării la EURO 2020.

Dacă arbitrul italian, Daniele Orsato, a lăsat jocul să continue, după ce a întrerupt partida în minutul 81 din cauza scandărilor rasiste, presa internațională nu a iertat însă România.

„Meciul Suediei a fost oprit după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa atacantului Alexander Isak.

Isak a fost huiduit la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor şi, în ciuda abuzului, nu a ripostat, continuând să joace cu curaj“, a notat The Sun, care a fost completat și de jurnaliștii de la Daily Mail:

„Meciul câștigat de Suedia în România a fost întrerupt, după abuzul rasist al fanilor gazdelor la adresa atacantului Alexander Isak…dar starul lui Real Sociedad a fost sufletul petrecerii la final. Partida a fost oprită, acesta fiind primul pas făcut de UEFA conform noului protocol. Jucătorul de 20 de ani a fost huiduit de fani la fiecare atingere de balon. El a intrat pe teren în minutul 78 și s-a confruntat cu acest abuz imediat. Cei din stadion au fost avertizați și jocul a continuat“.

„Abuz rasist la adresa lui Isak în România – Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg“, au scris cei de la Euronews.

În timp ce pe goal.com a apărut: „Atacantul suedez Isak, victima unui incredibil de trist abuz rasist în România.“.

„Alexander Isak, ținta atacurilor rasiste ale fanilor români. Isak a intrat pe teren în minutul 78 al victoriei Suediei cu 2-0, iar meciul a fost oprit apoi aproximativ două minute, după ce atacantul de 20 de ani s-a plâns din cauza insulteror rasiste“, a notat și Sky Sports. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele