România, pe ultimul loc la cantitatea de deșeuri electrice și electronice colectată pe locuitor

Deșeurile de echipamente electrice și electronice reprezintă un amestec complex de materiale și componente care pot provoca probleme majore de mediu și de sănătate dacă nu sunt gestionate corespunzător. Ca urmare, eforturi considerabile sunt depuse pentru îmbunătățirea colectării, tratării și reciclării produselor electrice și electronice ieșite din uz.

88
1 minut de lectură

La nivelul Uniunii Europene (UE), se estimează că 8,9 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate pe cap de locuitor în 2016, ceea ce reprezintă o creștere de 25% pentru intervalul 2011-2016, conform datelor Eurostat.

Cantitatea totală de deșeuri de echipamente electrice și electronice colectate în statele membre ale UE în anul 2016 a variat considerabil, de la 1,6 kg pe locuitor în România, la 16,5 kg pe locuitor în Suedia. Variația reflectă diferențele dintre nivelurile de consum ale bunurilor electrice și electronice, precum și diferitele niveluri de performanță ale schemelor existente de colectare a deșeurilor.

Mai mult de jumătate (55,6%) din totalul deșeurilor electrice și electronice colectate în 2016 sunt aparate mari de uz casnic (aragaze, frigidere etc.). Acestă categorie este urmată de cea a echipamentelor IT și de telecomunicații (14,8%), de echipamente și panouri fotovoltaice (13,5%) și aparate de uz casnic mici (9,0%). Restul de 7,2% dintre deșeurile de echipamente electrice și electronice includ unelte electrice, de iluminat, jucării și echipamente sportive.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele