Romi din Franța, atacați din cauza unei știri false

1 minut de lectură

Mai multe atacuri s-au înregistrat în ultimele zile împotriva populației rome din Franța, după ce o știre falsă postată pe internet a susținut că un bărbat aflat la bordul unei dube albe ar răpi copii ai străzii. Poliția susține că informația este „total nefondată“.

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate după ce au atacat comunități de romi cu arme improvizate, relatează BBC. Șeful forțelor de poliție dintr-o suburbie a Parisului a avertizat că „începe să se instaleze o psihoză“.

O știre care vorbește despre o dubă condusă de un bărbat care răpește copii pentru o rețea de prostituție sau pentru trafic ilegal cu organe a circulat pe internet în ultimele săptămâni. Duba își schimbă deseori culoarea de la o postare la alta, ca de altfel și originea bărbatului, considerat fie bulgar, fie român. Informația s-a răspândit rapid pe Whatsapp, Snapchat și alte rețele de social media.

„Zvonurile despre răpirile de copii sunt total nefondate“, a anunțat poliția pariziană, într-o postare pe Twitter. „Nu transmiteți mai departe această informație falsă și nu incitați la violență“, avertizează comunicatul.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele