Roșia Montană redevine prioritate pentru Ministerul Culturii

31
2 minute de lectură
Foto: Uniunea Salvați România – USR/Facebook

Vineri, în contextul manifestațiilor din București, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat că, în urma analizei și consultărilor, a luat decizia ca procedura de a înscrie situl Roșia Montană în lista patrimoniului mondial UNESCO să fie reluată, transmite Mediafax.

Notificarea va fi depusă vineri, iar autoritățile în domeniu se încadrează în termenul necesar ca dosarul să fie discutat în ședința din această vară a Comitetului patrimoniului mondial, care va avea loc în China.

„Am decis să nu amânăm acest demers, chiar dacă termenul final este 1 februarie 2021, și asta nu doar pentru că este o prioritate asumată prin programul de guvernare al PNL, ci mai ales pentru că datoria Ministerului Culturii este să apere interesele patrimoniului cultural național. Țin să precizez că decizia a fost luată printr-o strânsă comunicare și consultare cu premierul României, domnul Ludovic Orban”, a mai spus Gheorghiu.

Ministrul Culturii a mai spus că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu primarul localității Roșia Montană.

De asemenea, acesta a spus că Muzeului mineritului din Roșia Montană va fi transferat în patrimoniul Ministerului Culturii. Acesta nu este legal constituit ca muzeu sau colecție, deși deține bunuri de valoare. Transferul se poate face prin hotărâre de Guvern, pe baza deciziei Ministerului Economiei.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele