Rusia, posibilă lovitură sub centură pentru regimul lui Nicolas Maduro

136
1 minut de lectură

Rusia a retras din Venezuela mai mulți consilieri importanți pe probleme de apărare, care ofereau expertiză regimului lui Nicolas Maduro, informează The Wall Street Journal.  

Compania Rostec, specializată în politici de securitate și pregătire militară, a furnizat în ultimii ani expertiză trupelor militare venezuelene, precum și consiliere juridică în privința contractelor de armament.

Însă recent personalul a scăzut de la 1.000 de angajați la doar „o mână de oameni”, a declarat o sursă pentru The Wall Street Journal.

„Ei cred că bătălia s-a terminat”, a precizat sursa citată, însă fără a menționa despre ce luptă este vorba.

Unul dintre posibilele motive ale retragerii din Venezuela ar fi dificultățile întâmpinate de autoritățile de la Caracas în achitarea serviciilor oferite de Rostec.

„Din moment ce venezuelenii nu plătesc, de ce ar trebui Rostec să mai rămână acolo și să suporte factura”, a mai menționat sursa.

Observatorii văd în această mutare a Rostec o lovitură dură pentru eforturile lui Nicolas Maduro de a se menține la putere.

În luna ianuarie, Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. SUA şi mai multe state occidentale l-au recunoscut pe Guaidó, în timp ce Rusia a anunţat că îl consideră pe Nicolas Maduro preşedintele legitim al Venezuelei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele