Sala Polivalentă | Consilierii resping un proiect sprijinit de Gabriela Firea

59
1 minut de lectură

Consiliul General al Muncipiului București a respins, miercuri, un proiect care prevedea trecerea turnului de parașutism din „Lia Manoliu” la Muncipalitate, pentru a fi demolat. Pe acel lor ar urma să fie construită noua Sală Polivalentă, informează Mediafax.

Pentru a putea construi noua Sală Polivalentă, primăria vrea să demoleze turnul de parașutism de lângă Arena Națională, doar că această construcție aparține Ministerului Transporturilor, respectiv Aeroclubului României.

Ca atare, PMB trebuie să facă o solicitare către Guvern, pentru trecerea acestui obiectiv la Municipalitate, însă, CGMB, a respins transmiterea solicitării.

Proiectul avea nevoie de o majoritate de două treimi, iar cei de la USR s-au opus acestei hotărâri, pe motiv că noua Sală Polivalentă, în valoare de aproape 140 de milioane de euro, ar costa prea mult, în comparație cu alte obiective asemănătoare din alte orașe. În prezent, construirea sălii este practic blocată.

Turnul de parașutism de pe bulevardul Basarabia a fost construit în anul 1950 și este înalt de 86 de metri, cât Palatul Parlamentului ( cu tot cu deal).

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele