Șase avioane de vânătoare au greșit evenimentul la care trebuiau să participe

618
1 minut de lectură

Șase aeronave de vânătoare care participau la comemorarea a 100 de ani de la moartea pionierului aviației elvețiene Oskar Bider trebuiau să efectueze un zbor peste orașul Langenbruck din nord-vestul țării, dar au ratat ținta cu aproximativ 6 km, potrivit presei locale, transmite Mediafax.

„Circumstanțe nefericite”, au fost cauza de bază a erorii potrivit purtătorului de cuvânt al forțelor aeriene elvețiene. De fapt, după cum a informat publicația Le Matin, în timpul apropierii de țintă, șeful echipei a observat un cort în orașul Mümliswil, ceea ce l-a determinat să zboare pe deasupra lui.

Însă, acolo se desfășura un festival de muzică, cei care asistau la festival bucurându-se astfel de spectacolul aviatic.

Aceste zboruri se desfășoară de obicei folosind hărți, ceasuri sau referințe vizuale de la sol. Mai mult decât atât, cele șase aparate de zbor nu sunt dotate cu GPS sau tehnologii moderne care le-ar fi ajutat să zboare peste ținta corectă la momentul potrivit.

In alte cazuri, unul dintre membrii echipajului sau comandantul se află la sol și ghidează piloții prin radio, asemenea erori fiind evitate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele