Vânzare controversată a unei statui ce-l înfățișează pe Tutankhamon

49
1 minut de lectură

O statuie egipteană ce-l înfățișează pe faraonul Tutankhamon s-a vândut la licitație cu 4,7 milioane de lire starline, la Londra, în pofida protestelor autorităților de la Cairo care susțin că statuia ar fi fost furată.

Vânzarea statuii de 28 de centimetri este extrem de controversată în condițiile în care autoritățile egiptene au cerut anularea licitației și repatrierea obiectului, informează CNN.

În iunie, Ministerul Antichităților din Egipt a făcut apel la casa de licitații Christie’s și la UNESCO să oprească vânzarea, cerând să vadă documentele de proveniență a statuii, potrivit unui comunicat al Ministerului. Totodată, oficiali de la Ambasada Egiptului din Londra au cerut Ministerului de Externe britanic să returneze statuia.

Potrivit Christie’s, statuia este „o reprezentare remarcabilă a tânărului rege“ Tutankhamon.

Pe de altă parte, casa de licitații a anunțat că statuia „nu face și nu a făcut subiectul unei investigații“, precizând că autoritățile egiptene nu și-au exprimat anterior îngrijorările cu privire la acest obiect, în pofida faptului că existența sa era una cunoscută, fiind expus public.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele