Șeful DIICOT spune că au fost cerute informații din Italia și din SUA pentru cazul Caracal

74
1 minut de lectură

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că la începutul lunii august, procurorii au emis un ordin european de anchetă pentru Italia și au dispus comisie rogatorie către autoritățile din SUA, pentru a identifica eventualele activități ale lui Gheorghe Dincă, informează Mediafax.

„Confirmăm emiterea în 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia, pentru obținerea informațiilor necesare, precum și dispunerea unei comisii rogatorii către autoritățile judiciare din SUA la data de 26 iulie. În 6 august s-a dispus comunicarea datelor privind existența conturilor bancare a datelor, privind veniturile și tranzacțiilor imoblizare, conturile societăților comerciale deținute de inculpat, de soția sa, fiica sa, cei trei fii, de ginere”, a declarat șeful DIICOT.

Potrivit lui Felix Bănilă, pe 14 august 2019, cele 4 mașini ale lui Gheorghe Dincă au fost indisponibilizate.

„La 19 august s-a dispus efectuarea unor activități pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile și imobile si a sumelor de bani din activități ilicite. La aceași dată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra soldului contului deschis de inculpat la BRD și asupra eventualelor sume de bani viitoare”, a mai spus Bănilă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele