SIIJ a contestat decizia ÎCCJ de anulare a acuzațiilor împotriva lui Iliescu, Roman, Măgureanu, Voiculescu și Cosma

32
1 minut de lectură

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a contestat decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) prin care au fost anulate ordinele de punere sub acuzaţie a inculpaţilor, transmite Mediafax.

Este vorba despre anularea acuzaţiilor formulate împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgul Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu și Miron Cosma.

Mai exact, SIIJ a contestat decizia din 8 mai 2019 a ÎCCJ prin care a retrimis la parchet dosarul Mineriadei pentru a fi refăcut.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat, în iunie 2017, cercetările în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990” şi au dispus trimiterea în judecată a cauzei, 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu, fiind judecate.

Procurorii militari susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămare integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a alţi 1.242.

În dosar au fost introduse drept părţi responsabile civilmente mai multe instituţii ale statului, precum Ministerul Finanţelor, MAI, SRI, Parchetul General, Guvernul României, Jandarmeria Română, MApN, Ministerul Economiei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele