Slovacia: Patru inculpați în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

18
1 minut de lectură
Sursa: Facebook

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare, luni, patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie, Jan Kuciak, şi a logodnicei sale, o tragedie care a dus la izbucnirea unor proteste masive împotriva corupţiei la nivel înalt şi l-a forţat pe premierul de atunci, Robert Fico, să demisioneze, relatează Reuters, citat de Agerpres.

O purtătoare de cuvânt a procuraturii de stat a transmis într-un comunicat că printre cele şase capete de acuzare reţinute în legătură cu uciderea prin împuşcare, în 2018, a lui Jan Kuciak şi a logodnicei sale, Martina Kusnirova, se numără şi cel de crimă cu premeditare.

Principalul suspect este Marian Kocner, un antreprenor cu conexiuni politice care a fost un subiect-cheie al investigaţiilor jurnalistului privind corupţia şi nepotismul în Slovacia şi despre care procurorii consideră că a comandat crima.

Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi Martina Kusnirova au fost împuşcaţi mortal în locuinţa lor în afara capitalei Bratislava în luna februarie a anului trecut, potrivit Agerpres.


LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele