Starea de urgență climatică a fost declarată în Spania

24
2 minute de lectură
Mariano Rajoy (dreapta) și Pedro Sanchez la o întâlnire din 2017. Foto: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images/Guliver.

Marți, noul Guvern de la Madrid a declarat stare de urgență climatică și a dezvăluit că, în termen de 100 de zile, va prezenta un proiect de legislație pentru a combate schimbările climatice, informează site-ul Associated Press, citat de Mediafax.

Obiectivele proiectului coincid cu cele ale Uniunii Europene, incluzând o reducere la zero a emisiilor nete de dioxid de carbon până în 2050.

Guvernul de coaliție de la Madrid vrea ca în 2040 până la 95% din energia țării să provină din resurse regenerabile.

Detalii ale planului urmează să fie dezvăluite publicului în momentul în care proiectul va fi trimis Parlamentului pentru aprobare.

Organizația Meteorologică Mondială a avertizat că nivelurile actuale ale emisiilor de dioxid de carbon vor duce la o creștere de trei până la cinci grade a temperaturilor medii până la sfârșitul acestui secol.

Anul 2019 a fost al doilea cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice, după 2016, când temperatura medie a fost cu doar 0,04 grade mai mare față de cea din 2019, anunță Organizația Meteorologică Mondială, NASA și Administrația Națională a Oceanelor și Atmosferei (NOAA) din SUA.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele