Studiu: O singură perioadă de carantină nu ar fi suficientă. Distanțarea socială ar putea fi necesară până în 2022

541
1 minut de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Măsurile de distanțare socială ar putea fi necesare până în anul 2022, au stabilit oamenii de știință, care sunt de părere că există posibilitatea ca noul coronavirus să apară și în anii următori, titrează, miercuri, The Guardian, citat de Mediafax.

Potrivit cercetării științifice publicată în revista Science și citată de jurnaliștii de la The Guardian arată că o singură carantină nu va fi suficientă pentru a pune sub control pandemia și că vârfurile secundare ar putea fi mai mari decât cele actuale, în cazul în care restricțiile nu sunt menținute..

Unul dintre scenariile prezentate de oamenii de știință arată o reapariție a virusului în 2025, în absența unui vaccin sau a unui tratament eficient.

Marc Lipsitch, profesor de epidemiologie la Harvard și coautor al studiului, a declarat: „Infecțiile se răspândesc atunci când există două lucruri: persoane infectate și persoane sensibile. Cu excepția cazului în care există imunitate colectivă, majoritatea populației este încă susceptibilă să facă boala”.

Profesorul mai spun și că „estimarea că pandemia va lua sfârşit în vara anului 2020 nu este consistentă”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele