SUA reiau finanțarea Republicii Moldova. Detaliile făcute publice de ministrul de Externe

50
1 minut de lectură

Statele Unite ale Americii ar putea relua asistența acordată Republicii Moldova prin intermediul USAID, transmite Radio Chișinău, care citează în acest sens un anunț făcut de ministrul moldovean de Externe Nicu Popescu.

Declarația a fost făcută de oficialul de la Chișinău la scurt timp după revenirea dintr-o vizită de lucru efectuată la Washington.

„Am convenit cu partenerii noștri americani că vom facem un efort comun pentru a debloca situația, pentru a reduce cât mai repede gradul de corupție din R.Moldova, lucru care ne va permite să beneficiem de asistență externă mai mare(…) Noi ca țară trebuie să depășim postura aceasta de solicitare permanentă a asistenței externe. Avem nevoie de asistență externă la etapa actuală pentru a ne relansa economia, mediul politic, pentru a putea lupta mai bine cu corupția ca să ajungem în situația de a nu mai solicita asistență”, a declarat șeful diplomației moldovene, citat de Radio Chișinău.

Ministrul de Externe Nicu Popescu a mai anunțat și sosirea, în Republica Moldova, a unei delegații din Statele Unite, care va evalua în ce domenii prioritare urmează să fie oferită asistența.

Guvernul precedent a încercat să reia finanțarea, a mai arătat Nicu Popescu, dar discuțiile au fost blocate întrucât Republica Moldova nu și-a respectat angajamentele în materie de reducere a corupției.

Citiți și: ALERTĂ Maia Sandu: Ambasada Republicii Moldova nu va fi mutată la Ierusalim


[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele