Sucevenii au vrut să pună o inimă în locul decorației retrase de președinte

129
2 minute de lectură
Facebook

Sucevenii au încercat să dea o replică la gestul președintelui Klaus Iohannis, care a retras decorația oferită, anul trecut, Spitalului de Urgență din Suceava. Doi locuitori au vrut să pună în fața spitalului un banner pe care era scris „Celor care luptă în continuare le oferim, în locul decorației retrase, inima sucevenilor”, însă au intervenit jandarmii.

Unul dintre ei este Cristian Șologon, fost subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Acesta a spus că retragerea decorației a lovit puternic moralul celor care luptă la Suceava cu coronavirusul.  „Este necesar să arătăm că suntem alături de cei care sunt aici, în linia întâi și luptă în continuare, în condițiile inumane. Este o declarație de susținere a celor care erau și care sunt în continuare în prima linie în spital, cei care nu și-au dat demisia, cei care fără măști, fără mănuși, fără echipamente de protecție luptă în continuare cu coronavirusul în spitalul din Suceava”, a declarat Șologan, citat de Monitorul de Suceava.

Acesta a povestit, pentru publicația citată, că au fost împiedicați să pună bannerul de o patrulă de jandarmi. Aceștia i-au atenționat pe cei doi suceveni că fapta lor nu este prevăzută în Declarația pe proprie răspundere și le-au sugerat să facă voluntariat dacă vor să-i sprijine pe cei care lucrează în spital.

„Am încercat să pun un mesaj de susținere din partea sucevenilor pentru cei care luptă în continuare la spitalul județean Suceava. Deși mesajul era în afara spitalului, iar mesajul nu este unul politic, am fost împiedicat de pază să expun mesajul”, a scris Șologan pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 1 aprilie decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava „având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele