Tăriceanu, despre președinția Senatului: Dragă Viorica, mai ai puțin și ajungi cu “oferta” la mine

183
2 minute de lectură
ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Călin Popescu Tăriceanu susține că premierul Viorica Dăncilă, după ce a oferit posturi de ministru parlamentarilor ALDE, acum a scos pe “tarabă” funcţia de preşedinte al Senatului. “Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu «oferta» la mine!”, scrie, pe Facebook, liderul ALDE.

“Observ de câteva zile o zbatere disperată a d-nei Dăncilă în încercarea de a se salva de la înec. A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar – doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reuşit, acum a scos pe «tarabă», tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunţat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnităţi importante, în condiţiile în care partidul domniei sale are o majoritate”, a scris Călin Popescu Tăriceanu duminică pe Facebook.

“Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu «oferta» la mine!”, a mai transmis liderul ALDE.

Acesta suține că indiferent de metodele prin care liderul PSD încearcă să obțină sprijinul pentru Guvern, noul Executiv va trebui reconfirmat prin votul în Parlament.

“P.S. Toate aceste demersuri inspirate de consilierii cu care s-a pricopsit în ultima vreme sunt gândite în logica celor care o ghidonează: totul se vinde şi se cumpără! Orice ar face însă, și indiferent de tertipurile la care apelează, finalul va fi același: va trebui să vină în fața Parlamentului pentru a dovedi soliditatea susținerii. Și atunci…”, a transmis Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, după ieșirea ALDE de la guvernare, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susține că există soluții constituționale pentru a nu intra într-o criză profundă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele