Tarifele reglementate la energia electrică, pentru clienţii casnici, rămân nemodificate

61
1 minut de lectură

Tarifele reglementate pentru energia electrică livrată de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor casnici nu se vor modifica de la 1 ianuarie 2020, a anunţat, astăzi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, printr-un comunicat de presă.

„Ca urmare a deciziei luate astăzi, nivelul tarifelor reglementate aplicate clienților casnici de către furnizorii de ultimă instanță se mențin la nivelul celor aflate în vigoare, la acest moment”, se menţionează în comunicatul ANRE.

Decizia era una anticipată de mediul economic, având în vedere faptul că săptămâna trecută, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, declara într-un interviu acordat Agerpres, că este convins că ANRE nu va modifica tarifele pentru consumatorul casnic nici la energie electrică, nici la gaze. Totodată, ministrul anunța și faptul că România şi-a asumat că va ridica şi restricţia de vânzare a energiei electrice de către producători către furnizori pentru clienţii casnici, până la 31 decembrie 2020, o restricţie care era impusă printr-un ordin al ANRE. Totodată, de la 1 ianuarie va fi abrogată şi acea taxă de 2% pe cifra companiilor din energie, energie electrică şi gaze naturale, introdusă de guvernul Dăncilă, prin deja renumita OUG 114/2018.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele