Teatre din București vor fi redeschise

79
2 minute de lectură

Bucureștiul trece la scenariul galben de la roșu, cu o scădere a ratei infecției cu COVID-19 la 2,96 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Scenariul galben va permite reluarea unor activități în oraș, deși nu a fost încă anunțat oficial când se va întâmpla. Restaurantele interioare, teatrele și cinematografele vor funcționa la 30% din capacitatea lor dacă rata cazurilor COVID-19 este menținută sub 3 la mie în următoarele 48 de ore. 

Începând cu 8 februarie, copiii din școala primară, clasele I-IV, plus copiii din clasele terminale – VIII, XII, se pot întoarce la școală pe lângă grădinițele funcționale. Școlile vor rămâne închise până pe 8 februarie, când Guvernul a anunțat că se vor redeschide în toată țara, în funcție de ratele de infecție la nivel local. 

În timp ce Bucureștiul intră în scenariul galben, județele Cluj, Ilfov și Timia rămân în scenariul roșu, peste 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori implicând măsuri și restricții mai dure. 

Autoritățile ar putea anunța relaxarea restricțiilor la București după ședința Comitetului local de urgență, potrivit postării pe Facebook a prefectului de București Traian Berbeceanu În ultimele 24 de ore din București sunt înregistrate 257 de noi cazuri COVID-19 și 113.825 de contaminări în total. 

Există 4 scenarii posibile în România: verde – COVID-19 incidenţa sub 1 la mia de locuitori, galben – COVID-19 incidenţa de sub 3 la mia de locuitori, roșu – COVID-19 incidenţa de peste 3 la mia de locuitori și carantină – incidenţa de peste 6 la mia de locuitori.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele