Inaugurare Joe Biden

Aproximativ 68.000 de fani Trump intenționează să organizeze o „a doua inaugurare” virtuală pentru ca candidatul care pierde pe Facebook să coincidă cu inaugurarea reală a lui Biden

70
2 minute de lectură

Inaugurarea lui Joe Biden ca a 46-a S.U.A. președintele domină știrile astăzi, procedurile relativ dezactivate de securitate COVID începând în Washington D.C. pe la 4.30p.m. Ora UTC. Tonul de adresă inaugurală al lui Biden astăzi va fi „mai solemn decât jubilant – și o demarcație directă de la Trump”. Aseară a participat la primul eveniment de doliu național al SUA al pandemiei, în timp ce numărul morților a trecut de 400.000. Nu va fi nici o paradă pe drumul spre Casa Albă; în schimb, Biden va fi dus acolo de către militari și se va muta cu familia lui imediat. Va fi o ultimă sărbătoare când Tom Hanks găzduiește o specială de 90 de minute pe S.U.A. televiziunea mai târziu în seara asta. După inaugurarea lui Biden ca al 46-lea președinte al Statelor Unite, vor avea loc spectacole de la Lady Gaga și Jennifer Lopez care vor avea loc „cu vedere la un mall gol”.

Operațiunea masivă de securitate în lumina amenințărilor susținute de susținătorii lui Trump de extremă dreaptă și necesitatea de a respecta COVID înseamnă că scenele vor fi, evident, foarte diferite de cele obișnuite, cu doar aproximativ 1.000 de persoane invitate. VIP-urile vor include membri ai Cabinetului, parlamentari și judecători de la Curtea Supremă, precum și vicepreședinte Mike Pence.

Aproximativ 68.000 de fani Trump intenționează să organizeze o „a doua inaugurare” virtuală pentru ca candidatul care pierde pe Facebook să coincidă cu inaugurarea reală a lui Biden.

Trump va elibera Casa Albă la ora 16:00. Ora UTC, apoi se îndreaptă spre reședința sa Mar-a-Lago din Florida. Aseară, Trump a lansat un videoclip YouTube pe care îi cerea susținătorilor săi să nu devină violenți și insistând „mișcarea pe care am început-o abia începe”. Trump are în vedere crearea unui nou partid numit Partidul Patriotic. Întru nul dintre ultimele sale acțiuni de președinte, Trump a distribuit zeci de grațiere și comutări la primele ore ale acestei dimineți. Printre aceștia se numără rapperii Kodak Black și Lil Wayne.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele