Teodorovici anunță un pachet de măsuri pentru banul public, va reglementa pensiile speciale

32
1 minut de lectură

Ministerul Finanțelor Publice va prezenta Guvernului un pachet de măsuri care va reglementa inclusiv situația pensiilor speciale, menirea acestuia fiind de a asigura o mai eficientă cheltuire a banului public, a declarat miercuri la România TV Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

„Vom propune mai multe scenarii, vom prezenta situații cu toate pensiile, inclusiv cele speciale, pentru a ne putea asuma o măsură. Pachetul va fi corelat cu rectificarea bugetară. Luăm în calcul tot, inclusiv varianta tăierii pensiilor speciale”, a spus ministrul. 

O altă situație care trebuie reglmentată este cea a persoanelor care se pensionează la o vârstă redusă și rămân în sistemul public, primind și salariu. El a precizat că măsurile vor fi discutate atât public, cât și în Guvern și în coaliția de guvernare, și se vor aplica de la finele lunii iulie, odată cu rectificarea planificată a bugetului. 

Teodorovici a spus că noua lege a pensiilor se va aplica iar Guvernul trebuie să facă tot ce trebuie făcut pentru aceasta, cu condiția ca economia să meargă. Sursele pentru sumele necesare aplicării legii sunt prevăzute în strategia fiscal-bugetară discutată în Parlament și prezentată public, a adăugat Teodorovici.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele