Teraplast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group pentru creșterea lichidității

64
2 minute de lectură
– Premierea câştigătorilor primei sesiuni a concursului educaţional de tranzacţionare online BVB Invest Quest (BVB IQ) * câştigătorii au deschis oficial şedinţa de tranzacţionare

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, beneficiază începând cu data de 12 februarie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group SA (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB), conform unui comunicat de presă al BVB. TeraPlast SA (simbol de tranzacționare TRP), cea mai mare companie din Grupul TeraPlast, a fost listată la BVB în iulie 2008 și este inclusă în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.

„Colaborarea cu BRK Financial Group reprezintă un nou pas în linie cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru acționari, prin îmbunătățirea lichidității și minimizarea volatilității. În activitatea noastră ne bazăm pe implementarea celor mai bune practici la nivel internațional și ne dorim să devenim un model și pentru alte companii care vor să facă pasul spre bursă,” a declarat Alexandru Stânean, Director General TeraPlast.

„Anunțăm cu satisfacție semnarea unui nou parteneriat privind serviciile de market making destinate emitenților, în cadrul căruia ne propunem să susținem îmbunătățirea lichidității acțiunilor TeraPlast SA, angajamentul nostru constând în afișarea unui volum de minim 750.000 de acțiuni la cumpărare și la vânzare, într-un spread de 1%. Felicităm compania TeraPlast că a înțeles beneficiile unui parteneriat cu un furnizor de lichiditate care are expertiză dovedită în acest sens,” a spus Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

„Ne dorim un plus semnificativ de lichiditate pe bursă și cadrul privind Market Makerul Emitentului ne arată că oportunitățile sunt accesate cu precădere atunci când companiile au la dispoziție mediul necesar dezvoltării. Acest lucru demonstrează că Bursa de Valori București își îndeplinește rolul de a implementa cele mai eficiente soluții pentru dezvoltarea lichidității, în special, și a pieței, în general,” a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

[adrotate group="1"]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele