Troleibuze cu wifi și senzori 3D, în Cluj-Napoca

74
2 minute de lectură
Sursa: primariaclujnapoca.ro

Un număr de 25 de troleibuze, cu wifi, senzori 3D și sistem de numărare a pasagerilor au fost puse în circulație, marți, de Primăria Cluj-Napoca, ajungându-se ca jumătate din flota de transport public a orașului să fie electrică, nepoluată, relatează Mediafax.

Primarul Emil Boc a declarat, marți, că administrația locală își propune ca în 2026 întreg transportul în comun să fie electric.

„Am pus în circulație primele 26 de troleibuze din cele 50 achiziționate de Primărie împreună cu Compania de Transport Public (CTP) din fonduri europene, fiind cele mai moderne de pe piața europeană și mondială. Au aer condiționat și podea joasă, wifi, sistemele moderne de comunicare în interior, sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Prin această investiție, 50% din flota de transport public a orașului este electrică, nepoluantă, obiectivul fiind ca în 2026 întreaga flotă să fie nepoluantă. Odată cu introducerea în trafic a noilor troleibuze, 66% din flota de transport public de 370 de mijloace – autobuze, troleibuze și tramvaie – este nouă“, a spus Boc.

De asemenea, troleibuzele sunt echipate cu sistem de numărare a călătorilor, având un sistem cu senzori inteligenți 3D și cu un analizor de date, care permit urmărirea și înregistrarea numărului de călători transportați pe anumite intervale de timp, stație, linie, număr vehicul.

Troleibuzele sunt produse în Polonia, prețul unuia fiind de aproape 3 milioane de lei, cu TVA inclus.

Prin achiziţionarea celor 50 de troleibuze noi se vor înlocui 50 de troleibuze vechi care ce circulă pe patru linii din oraș. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele