Tudorel Toader nu renunță la revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general

56
2 minute de lectură

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că-i va trimite joi, după sărbătorile de Crăciun, președintelui Iohannis documentele prin care cere revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general. Ministrul a mai spus, de asemenea, că va reveni cu cele cinci propuneri de numire la conducerea Parchetelor și că va cere din nou numirea Adinei Florea la conducerea DNA, pe motiv că președintele nu are voie să refuze decât o dată propunerea sa.

”În opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 19 aprilie. Pe 27, repet, trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui (…) Trimit şi pentru ceilalţi cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că nu au avut adeverinţa de la CNSAS. (…) Nu e vorba de nelegalitate, cum mi-a scris”, a spus ministrul Justiției la un post de televiziune.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea ministrului Tudorel Toader de a-l revoca pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general: “Despre activitatea domnului procuror general am mai spus – este un procuror general care își face treaba foarte bine, iar această propunere de revocare mi s-a părut și mi se pare în continuare o eroare.”
La scurt timp, Lazăr a contestat în instanță revocarea sa, acționând ministerul în instanță, la Curtea de Apel Alba, care, însă, și-a declinat competența în favoarea Curții de Apel București, care, la rându-i, a retrimis dosarul la Alba.

Președintele a refuzat și numirea Adinei Florea – propunerea lui Toader – la șefia DNA. Florea a primit aviz negativ și din partea Consiliului Superior al Magistraturii pe motiv că ar avea un nivel scăzut al rezistenței la stres și al capacității de analiză.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele