Turcan anunță concedieri masive: Clienții politici, nepoți și iubite să-și vadă de drum

93
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Raluca Turcan a anunțat că în perioada următoare se va face o evaluare pentru fiecare minister, iar nepoții, clienții politici sau iubitele demnitarilor care au fost angajați fără experiență vor fi concediați. Vicepremierul a afirmat că la Ministerul Dezvoltării personalul va fi redus cu 40%, informează Mediafax.

„Suntem în etapa în care pregătim hotărârile de Guvern pentru reorganizarea instituțiilor din subordinea ministerelor, unde vrem să introducem o structură suplă. Asta înseamnă că se evalueaza activitatea, se vede unde se stă degeaba, dacă sunt oameni buni care stăteau degeaba pentru că nu voia nimeni să îi folosească vor fi mutați în altă parte, iar cei care sunt clienți politici, nepoți, iubite sau alte legături cu demnitarii, atunci trebuie să își vadă de drum. Românul are un simț al dreptății. Sunt oameni foarte buni de mult timp în ministere care nu au reușit să avanseze în carieră pentru că intra mereu cineva peste, nepoată, clientă sau iubită. Aceasta evaluare se face în interiorul ministerului. Acolo unde nu e o imagine clară apelăm la mijloace externe”, a spus Raluca Turcan, la Digi24.

Vicepremierul a susținut că la Ministerul Dezvoltării se va face o reducere de personal cu 40%, iar la nivelul conducerii cu 30%.

„Vreau ca instituţiile să înceapă să servească cetăţeanul şi să nu mai fie un clişeu pe care să îl aducă politicenii când se schimbă la guvernare. Aş vrea să văd şi eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni. Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem”, a subliniat Turcan. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele