Uber: aproape 6.000 de cazuri de agresiuni sexuale

43
2 minute de lectură
Foto: Getty Images / Guliver

Urmăriți-ne și pe Facebook

Uber a dat joi publicității un mult așteptat raport de siguranță, precizând, între alte detalii, că s-a confruntat cu 5.981 de cazuri de agresiuni sexuale comise în 2017 și 2018. Dintre acestea, 464 sunt cazuri de violuri, informează CNN.

Publicat la un an după investigații de presă ce au scos la iveală mai multe cazuri de agresiune sexuală și abuz comise la bordul unor mașini ale serviciului, raportul menționează, de asemenea, 19 decese provocate de agresiuni fizice în 2017 și 2018.

Uber încearcă, în paginile raportului, să contextualizeze numărul de atacuri sexuale ca procent din totalul de comenzi, subliniind de la început că 99,9% din curse au fost efectuate fără incidente. O altă contextualizare constă în asocierea agresiunilor sexuale și a crimelor cu cifrele înregistrate la nivel național.

Raportul include și informații legate de acuzator și acuzat, precizând că 45% dintre cei acuzați de agresiune sexuală sunt clienți. „Șoferii au și ei dreptul să-și spună povestea iar noi avem obligația de a fi alături de ei“, explică textul.

Totodată, raportul arată că circa 92% dintre victimele violate sunt din rândul clienților, în timp ce 7% dintre victime sunt șoferi. Femeile constituie 89% dintre victime, în timp ce bărbații alcătuiesc 8 procente. Sub 1% s-au identificat ca aparținând unor minorități de gen.

Celelalte categorii de agresiune sexuală identificate de Uber includ sărut fără consimțire, atingere fără consimțire și tentativă de viol.

Raportul de 84 de pagini conține date obținute în 2017 și 2018 și include incidente soluționate până la 31 octombrie 2019. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele