Ucraina oprește tranzitul petrolului rusesc

61
1 minut de lectură

“Prin luarea acestei decizii, compania a avut în vedere, în special, acordul privind serviciile de transport de țiței pe teritoriul ucrainean”, se arată într-o declarație a companiei. “În baza acordului, Ukrtransnafta are dreptul de a opri tranzitul de țiței rus, în cazul în care materiile prime nu respectă indicatorii de calitate. Toate pierderile sunt suportate de partea care nu și-a îndeplinit obligațiile”.

Operatorul a menționat și alte două motive: stația de pompare din Budkovce, Slovacia, a refuzat să accepte țițeiul de calitate inferioară din Rusia, în timp ce Fényeslitke din Ungaria nu avea rezervoare libere de țiței.

Petrolul rusesc provenit din conducta Druzhba conținea, conform Ukrtransnafta nivele ridicate de cloruri organice, un material folosit în extracția de petrol, dar care trebuie separat înainte de pomparea acestuia în conductele de transport, deoarece poate distruge echipamentele de rafinare.

Compania maghiară de petrol și gaze MOL a declarat, joi, pentru MTI că a luat cunoștință despre preocupările părții ucrainiene legate de calitatea petrolului care curge prin secțiunea nordică a conductei Druzhba.

MOL și Slovnaft, filiala slovacă a MOL, efectuează teste regulate la petrol în secțiunile sudice ale conductei, care include zone din Slovacia și Ungaria, la diferite puncte de acces. Pe baza informațiilor actuale, calitatea țițeiului respectă standardele stabilite, a spus compania.

Cele două companii se află în discuții cu autoritățile de reglementare și cu companiile responsabile de aprovizionarea cu țiței a regiunii, a adăugat MOL.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele