Un congresman american cere audierea Facebook cu privire la decizia de a lansa o criptomonedă

37

Congresmanul republican Patrick McHenry a cerut audierea Facebook în Congresul Statelor Unite, în urma deciziei companiei de a lansa propria criptomonedă, numită Libra, informează Mediafax.

Patrick McHenry, principalul reprezentant republican în Comisia pentru Servicii Financiare a Camerei Reprezentanţilor i-a cerut președintei comisiei, democrata Maxine Waters, să organizeze o audiere în Congres cu privire la viitoarea monedă virtuală.

Maxine Waters a transmis că Facebook ar trebui să întrerupă dezvoltarea produsului până în momentul în care Congresul și organele de reglementare pot revizui problema, precizând că ia în considerare audierea companiei în Congres.

„Facebook deține datele a miliarde de persoane și a demonstrat în mai multe rânduri neglijența față de protejarea acestora. Având în vedere anunțul privind crearea unei criptomonede, Facebook își continuă expansiunea neverificată în viața utilizatorilor săi“, a transmis Maxine Waters prin intermediul unui comunicat.

Un reprezentant al companiei a transmis că Facebook va răspunde tuturor întrebărilor legate de planul de creare a unei criptomonede.

Proiectul Facebook a fost criticat miercuri și de către Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, care a menționat că apar riscuri în materie de securitate, astfel că sunt necesare garanţii din partea companiei americane.

Preocupări privind proiectul Libra au fost exprimate şi de eurodeputatul german Markus Feber, precum şi de Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei. „Orice funcţionează în această lume devine sistemic imediat şi trebuie să intre sub incidenţa celor mai înalte standarde de reglementare“, a declarat Mark Carney, potrivit cotidianului The Independent, la reuniunea Băncii Centrale Europene (BCE) din Sintra (Portugalia).

Compania Facebook a prezentat marţi detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta o provocare în domeniul criptomonedelor, cu obiectivul de a genera, eventual, un sistem digital mondial de rezervă, a comentat secţiunea Alphaville a cotidianului Financial Times. „După luni de speculaţii, Facebook a dezvăluit în sfârşit detalii despre un serviciu de criptomonedă care ar putea deveni o provocare. Este vorba de un fond de tranzacţionare ce utilizează un sistem criptografic de tip blockchain pentru a neutraliza impactul de a intra pe piaţă fără licenţă şi pentru a ascunde influenţa disproporţionată a Facebook, cu speranţa că acesta va deveni eventual un sistem digital mondial de rezervă“, a argumentat editorialistul Izabella Kaminska, ridicând o serie de întrebări privind garanţiile de securitate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele