Ungaria îşi menţine angajamentul faţă de extinderea UE şi acuză abordarea „ipocrită” a unor state occidentale

25
1 minut de lectură
Szijjártó și ministrul austriac de externe. Sebastian Kurz în 2015. Foto: Bundesministerium für Europa, Integration und Äusseres

Ungaria îşi menţine angajamentul de a acţiona în sprijinul extinderii Uniunii Europene, care este atât în interesul său, cât şi al Uniunii, a declarat ministrul de externe Peter Szijjarto, după întrevederea avută joi la Tirana cu premierul albanez şi şef al diplomaţiei, Edi Rama, transmite MTI, preluat de AGERPRES.

Szijjarto a afirmat că abordarea „Comisiei Europene şi a câtorva state europene occidentale”, care a dus blocarea începerii negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, a fost „ipocrită şi extrem de dăunătoare”.

Continuarea extinderii Uniunii Europene şi integrarea Balcanilor Occidentali sunt în interesul strategic şi economic al Ungariei, a indicat Szijjarto într-o conferinţă de presă. Tărăgănarea acestui proces ar putea avea drept consecinţă ca Ungaria să se poată „baza mai puţin pe aceste ţări” în stoparea următorului val de migraţie, a mai spus şeful diplomaţiei de la Budapesta.

Citiți materialul integral pe AGERPRES.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele