Unitatea 1 de la CNE Cernavodă a fost oprită. Documente modificate

139
1 minut de lectură
Sursa foto: Wikipedia

Nuclearelectrica anunță că Unitatea 1 de la CNE Cernavodă a fost oprită controlat pentru efectuarea unor lucrări de remediere la un parametru de proces, informează Mediafax.

Conform normelor și procedurilor CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu unitatea în stare oprită, precizează compania într-un comunicat.

SNN va transmite un comunicat după finalizarea acestor lucrări de remediere, acestea desfasurându-se în conformitate cu planurile și procedurile centralei, fără niciun impact asupra personalului, mediului și populației.

În rapoartele Transelectrica defecțiunea menționată este „Scurgeri de apă grea din sistemul primar de racire reactor”, iar perioada opririi este 18 – 20 septembrie.

Ulterior, Transelectrica a modicicat documentul „Informaţii ex-post privind indisponibilităţile programate/accidentale ale unităţilor de producţie cu putere instalată mai mare sau egală cu 100 MW” care continea explicația mentionată mai sus, care a fost înlocuită cu următoarea explicație „Neetanseitati circuit primar. Nu este afectata siguranta nucleara”.

Conform metadatelor documentelor, prima salvare a a cestuia, cu explicația inițială, a fost făcută la ora 6:00 dimineață, iar modificarea a fost salvată la 11:15, de către o altă persoană.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele