Vătămare corporală din culpă, în cazul Școlii 133 din București

13
2 minute de lectură
Foto: ISU

Miercuri, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prin Serviciul Investigații Criminale al Poliției Sectorului 4, s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în urma situației înregistrate pe data de 21 ianuarie la Școala generală nr. 133, din sectorul 4. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Marți, mai mulți elevi de la Școala 133 din Capitală au acuzat dureri de cap de la un gaz toxic folosit la deratizare în școală. 23 dintre copii au ajuns la spital, iar ISU București a decis evacuarea celor 500 de copii care se aflau în școală la cursurile de după-amiază. Anterior, în cursul zilei de marți, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă, de către Primăria Sectorului 4.

Substanțele folosite de deratizarea și dezinsecția din Școala 133 sunt Insectum şi Bionet, potrivit procesului verbal al acţiunii, au informat reprezentanţii ISU. Surse apropiate intervenţiei au explicat pentru Mediafax că cele două substanţe nu trebuie combinate în cadrul unei deratizări.

Controlul Direcției de Sănătate Publică va continua, iar un raport va fi prezentat ministrului Sănătății, Victor Costache.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele