Vela: Jandarmeria a primit jumătate din bugetul MAI, în 2018

585
2 minute de lectură

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că a remarcat că, în ultimii ani, Jandarmeria a primit mult mai multe fonduri decât Poliția Română, deși Poliția are de două ori mai multe efective. Anul trecut, Jandarmeria a primit 105 milioane de lei, adică aproape jumătate din bugetul MAI.

„Avem în vedere, pentru a veni în sprijinul populației, constituirea la nivel teritorial, a unor unități specializate în căutarea persoanelor dispărute. Am obținut, cu ocazia rectificării bugetare, fonduri ce au fost repartizate Poliției Române pentru îmbunătățirea sistemelor tehnice utilizate pentru localizarea persoanelor dispărute“, a anunțat Vela.

Astfel, ministrul a anunțat că un proiect de lege va fi postat pe situe-ul MAI.

„A fost elaborat un nou proiect de lege privind căutarea persoanelor dispărute, ce are la baza utilizarea unor instrumente administrative eficiente și nebirocratice, separate de cele prevăzute de normele de procedura penală“, a mai spus Marcel Vela.

În privința rectificării bugetare, în ultimii ani, Jandarmeria a primit mai mulți bani decât Poliția Română.

„Am constatat de-a lungul timpului, o alocare neproporțională a fondurilor bugetare din ultimii ani între principalele arme ale Ministerului. Vă dau un exemplu în acest sens cu privire la repartiția sumelor pentru investiții și dotarea între Poliția Română și Jandarmeria Națională. Astfel în anul 2018, Jandarmeria Română a primit 105,8 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproape jumătate din bugetul ministerului de 225 milioane de lei, destinat investițiilor și dotărilor. Comparativ, Poliția Română, o structură cu efective aproape de două ori mai mari decât cele ale Jandarmeriei, a primit doar 74,6 milioane de lei. Situația de repartizare incorectă s-a repetat și în anul 2019, când Jandarmeria Română a primit 36,4 milioane de lei, iar Poliția Română 37,6 milioane“, a explicat Marcel Vela. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele